9.9. Historiakävely Takahuhdissa

Opastettu historiakävely Takahuhdissa lauantaina 9.9.2017. Kokoontuminen Takahuhdin alakoulun pihassa (Hintsankatu 4) klo 15. Oppaina toimivat Tellervo Tuominen, Liisa Kahila ja Heljä Kahra.

Kävelykierros alkaa osoitteesta Takahuhdinkatu 75 entisen Linnan talon tontilta ja päättyy Veijanmäenkatu 30:een Loimalan talon pihapiiriin, jossa halukkailla on klo 17-18 mahdollisuus tutustua historiallisen Loimalan tilan kotimuseoon.

Tapahtuma on maksuton ja kaikille avoin; tervetuloa!

Takahuhdin ja Messukylän kylät ovat olleet keskiaikaisen Pirkkalan suurpitäjän varakkaimmat ja suurimmat kylät.
Messukylässä ja Takahuhdissa on ollut myös Tampereen alueen vanhin pysyvä asutus. Runsaat rautakautiset kalmisto- ja asuinpaikkalöydöt sekä kaskiviljelystä kertovat Iidesjärven pohjan siitepölynäytteet osoittavat, että viimeistään merovingiajalla (500-800 jaa.) Takahuhdissa on ollut maanviljelyä ja ympärivuotista pysyvää asutusta ja että tällainen asutus on jatkunut katkeamattomana rautakaudelta historialliselle ajalle saakka.
Vanhan Takahuhdin ryhmäkylän ydin on Ristinarkun tienristeys, jonka ympärille rautakautinen kylä jo yli tuhat vuotta sitten rakentui. Tiiviisti rakennettu ryhmäkylä hajosi vasta 1900-luvun vaihteessa, kun isojako saatiin alueella viimein toimitettua.

Lisätietoja:
Heljä Kahra, helja.kahra(at)gmail.com p. 050 547 5762

Järjestäjänä Vastedes ry yhteistyössä Koillisen alueverkoston ja Messukylän perinneseuran asiantuntijoiden kanssa.

Tapahtuman tukijana Tampereen Vihreät ry

Vastedes Facebookissa