Ma 5.3. klo 17.00 Mannerheim-solki ja punalippu – haastateltavana Satu Hassi

Vihreä kulttuuriyhdistus Vastedes järjestää keskustelutilaisuuden Satu Hassin uudesta muistelmateoksesta Mannerheim-solki ja punalippu. Tilaisuus järjestetään Pääkirjasto Metson Luentosali Pihjalassa. Keskustelutilaisuutta juontaa kaupunginvaltuutettu ja vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja Jaakko Stenhäll.

Satu Hassi kasvoi insinööri- ja sairaanhoitajavanhempien tyttärenä Tampereella. Kouluvuosinaan Hassi oli innokas partiolainen, mutta lukioaikana hän lähti mukaan radikalisoituvan Teiniliiton toimintaan.

Muistelmien alussa sota on Hassin vanhempien ikäpolvelle kuin eilispäivää. Vähitellen maailmalta tulevat Beatles, farmarihousut ja minihameet, protestilaulut ja hipit. Vietnamissa soditaan. Ehkäisyvälineet yleistyvät.

Helsingin opiskeluaikoinaan Hassi lähti aktiivisesti mukaan taistolaisen Sosialistisen opiskelijaliiton toimintaan. Nuoret vallankumoukselliset etsivät omaa tapaansa katsoa maailmaa ja hakivat intoa vapaasta kasvatuksesta, seksistä, alkoholista, lauluista sekä marxismi-leninismistä – ja marssivat monituhatpäisissä mielenosoituksissa. Mutta kumous juuttui polkemaan paikoillaan, arki voitti ja ajatukset muuttuivat.

Avioliitto vei Hassin takaisin Tampereelle. 1970- ja 80-lukujen vaihteessa hän kiinnostui feminismistä ja muista uusista vaihtoehtoliikkeistä. Samalla hän irtautui lopullisesti taistolaisista. Muistelmateos ulottuu vuoteen 1985 ja uuden elämän alkuun vapaana kirjailijana ja vihreänä poliitikkona.

Tapahtumaa tukee Tampereen vihreät ry.

Paikka: Pääkirjasto Metso, luentosali Pihlaja
Aika: 17.00-18.30

Vastedes Facebookissa