La 14.4. Taideretki Serlachius-museoiden näyttelyihin

Lähde mukaan tutustumaan Serlachius-museoiden Gustafin ja Göstan näyttelyihin lauantaina 14.4.2018! Retken järjestävät Vastedes ry ja Luonnonsuojeluliitto Tampere.

Ajelemme aamupäivällä bussilla Tampereelta Mänttään, jossa vierailemme ensin Gustaf-museossa ja sitten suuntaamme Göstaan. Kummassakin museossa tutustumme näyttelyihin oppaan johdolla. Opastuksissa pyritään mahdollisuuksien mukaan huomioimaan luonnon ja ympäristön näkökulma. Göstassa on esillä muun muassa Niittyjä ja erämaita -näyttely.

Osallistumismaksu on 7 euroa Luonnonsuojeluliitto Tampereen ja Vastedes ry:n jäseniltä (toinen jäsenyys riittää). Maksu sisältää sisäänpääsyn museoihin, opastukset sekä kuljetuksen Tampereelta. Yhdistyksiin kuulumattomilta retken hinta on 18 euroa.

Retken aikana on mahdollista syödä omakustanteinen lounas (12,90 e) Cafe Herkkuhetkessä Mäntän Myllyrannassa.

Sitovat ilmoittautumiset tämän lomakkeen kautta: https://goo.gl/forms/xhQsakM43wHW6P3U2.

Päivän ohjelma (pienet muutokset mahdollisia):

klo 9.20 Lähtö Tampereen Keskustorilta Vanhan kirkon edestä

klo 11.00 Tervetuloa Serlachius-museoihin!

klo 11.00 Gustafin opastettu kierros

Teemme oppaan johdolla kierroksen Gustaf-museossa, joka on täynnä tarinoita. Tutustumme entisen pääkonttorin upeaan arkkitehtuuriin ja vierailemme sen näyttelyissä. Kuulemme historiasta ja elämästä Serlachiusten valtakunnassa. Kesto noin tunnin.

klo 12.00 Paperiperkele-näyttely

Tutustumme suomalaisen paperiteollisuuslegendan G. A. Serlachiuksen elämään ja liiketoimiin vahvasti dramatisoidussa näyttelyssä. Näyttelyreitti kuljetaan läpi omatoimisesti, äänitarinoiden siivittämänä. Kesto noin puoli tuntia.

klo 12.45 Omakustanteinen lounas ja siirtyminen Gösta-museoon

klo 14.15 Göstan opastettu kierros

Tutustumme kierroksen aikana taidemuseo Göstan kohokohtiin kartanossa ja uudessa paviljongissa. Näemme vanhassa kartanossa Suomen kultakauden taiteen helmiä taidesäätiön kokoelmista. Tutustumme myös Göstan paviljongin näyttelyiden huipputeoksiin ja kuulemme Serlachiuksen teollisuussuvun vaiheista ja kartanon elämästä. Kesto noin tunnin.

klo 15.15 Omatoiminen kierros Göstassa

Tutustumista Göstan näyttelyihin, puistoon ja museokauppaan omatoimisesti.

noin klo 16.15 Paluumatka kohti Tamperetta

Vastedes Facebookissa